Groepsbeloning
De berengroep heeft de groepsbeloning verdiend. De kinderen wilden heel graag langer op het grote plein spelen met de fietsen ennnnnn…. De kinderen wilden heel graag worden geschminkt. Gelukkig waren een aantal moeders die niet wisten dat ze zo’n goed talent hadden. Super gedaan. De kinderen waren helemaal blij en tevreden. Ze moeders hebben een applausje en een bedankt liedje verdiend.

Diploma Sophie Snuffelcollege
De kinderen hebben geleerd hoe ze het beste met een hond kunnen omgaan om bijtincidenten te voorkomen. Alle kinderen zijn geslaagd!
foto 1: zoek het stukje kaas                               foto 2: mag ik de hond aaien                          foto 3: GESLAAGD!!

Schoolreis
Ook dit jaar was het schoolreisje weer een enorm succes. We hebben veel plezier gehad.

nieuws 28 april 2019

Sophia Snuffelcollege
Met kwispelende staart bezocht SnuffelHond Sophie gisteren de kleutergroep. Wij doen mee aan een project van het Sophia Snuffelcollege om kinderen te leren hoe ze veilig met honden omgaan. In drie lessen oefenen de kinderen spelenderwijs hoe ze een hond kunnen aaien, borstelen en brokjes geven.

Bezoek Paashaas
De kleuters en peuters gaan op 17 april paaseitjes zoeken. De paashaas komt ook nog even op bezoek!

Thema Piraten
De afgelopen weken hebben de kleuters gewerkt over Piraten. Als afsluiting van het project mochten de kinderen verkleed op school komen. Wat zien ze er allemaal prachtig uit. Net echte piraten.

Lente
Op dit moment werken de groepen 1/ 2 over de lente met onderwerpen als: boerderijdieren, bloeien en groeien en Pasen.

De broedmachine
In de vlindergroep is de broedmachine weer geplaatst. Nu moeten we nog 3 weken wachten voordat de kuikens worden geboren. Welke kleur zouden onze kuikens krijgen? De beren van de berengroep gaan regelmatig op bezoek om te kijken of er al wat te beleven valt in de machine.

Snuffelhond bij de kleuters (Sophia Snuffelcollege)
Niet de juf, maar de kwispelende labrador Sophie staat enkele lessen voor de klas bij de kleuters. Samen met baasje Dorette Stoveken leert ze kinderen hoe ze het beste met haar om kunnen gaan, zodat bijtincidenten voorkomen kunnen worden. Sophie is hier speciaal voor getraind. Dorette geeft de snuffelcolleges vrijwillig. „Stel dat door al die lessen die ik geef één kind minder gebeten wordt, dan zou tien jaar lesgeven zich al hebben terugbetaald.”
sophiavereniging-brief-ouders

—————————————————————————————————————————————————————————————

pietengym voor de kleuters en de 3-jarige kinderen van de kinderopvang

Schaatsen
Afgelopen maandag hebben we heerlijk geschaatst op de ijsbaan naast het gemeentehuis.

Samen lezen
Op dinsdag en op donderdag gaan ouders lezen bij de kleuters. Als het boek uit is gaan ze een spelletje doen. Dinsdag in de groep van juf Sjoukje en op donderdag in de groep van juf Marjan.

Activiteiten bewoners Wester-es
1x in de 3 week gaan 2 kinderen van de groepen 1/2a en 2 kinderen van de groep 1/2b op bezoek bij de bewoners van de Westeres. Samen met juf Hillie gaan de kinderen activiteiten met de bewoners doen.

De theaterlessen zijn weer gestart
We zijn begonnen om allerlei emoties uit te laten beelden. Vervolgens hebben wij net alsof de winter al in het land gehaald en hebben we met sneeuw gespeeld, sneeuwpoppen gemaakt en pret gehad.