nieuws april 2019

Palmpasen
In groep 6 versierden wij Palmpaasstokken en bakten wij Palmpaashaantjes
Het rook weer heerlijk in school.

Tennis
Op maandag 15 april jl. mochten de kinderen op de tennisbaan kennis maken met tennis; de wind was koud, maar het zonnetje scheen en de stemming was opperbest. Kinderen die dat willen kunnen 5 keer kosteloos een proefles volgens bij TC Beilen.

nieuws maart 2019

De wereld rond lezen
Leeskilometers maken.
Wij gaan leeskilometers maken met behulp van tickets. Die tickets zijn niet echt maar nep. Er staat op waar we heen gaan en hoeveel kilometer je moet afleggen. Per groepje heb je een bestemming uitgekozen bijvoorbeeld Rome dat is 1299 kilometer van Beilen verwijderd. Je moet dus met je groepje 1299 bladzijdes lezen dan maak je echte leeskilometers. Elke vrijdag gaat één van je groepje invullen hoeveel bladzijdes je groepje in totaal heeft gelezen. We zijn erg benieuwd als groep wie er als eerste zijn ticket heeft verdiend. 
Linde en Marit

Theaterklas 
Wij kregen 4 theater lessen van meester Roel. We hebben het gehad over poppen theater. Iedereen nam een voorwerp mee naar school bv: een sok, een lepel of een borstel. . Daar hebben we oogjes op geplakt. Toen hebben wij een voorstellinkje gedaan waarin de poppen elkaar ontmoeten. Roel heeft het gefilmd en er muziek bij gedaan. We hebben ook nog andere leuke spelletjes gedaan: levend memory, echo put, museum spel, morden aartje. 
Groetjes: Sophie en Manouk

 

——————————————————————————————————————————————————————
Rots en water
De kinderen van groep 6 hebben, samen met meester Albert en meester Frank , een demonstratie “rots en water” gegeven.  De kinderen hebben getoond wat ze hebben geleerd de afgelopen weken; goed gedaan jongens en meiden! 

 

Brandpreventielessen
Op dinsdag 26 februari jl. kwam Annemarieke Leene van de brandweer een les brandpreventie geven in groep 6. We hebben gezien hoe belangrijk het is dat er (werkende) rookmelders zijn in huis , hoe je kunt voorkomen dat de rook zich in huis verspreid (deuren dicht!)  en we hebben geleerd wat je moet doen als het niet meer lukt om via een  vluchtroute het huis te  verlaten. Iedereen ging met het “Smokey de rookmelder-spel”  en een timer naar huis. Jullie kunnen nu thuis testen hoe snel iedereen (geblinddoekt) vanuit bed, veilig buiten is.

PBS beloning 
Hoera! De piekenbuis van Harm was weer gevuld met 50 muntjes en dus had groep 6 een beloning verdiend. Omdat er een heerlijk laagje sneeuw lag zijn wij een kwartiertje buiten geweest en terug in de klas hebben wij een lesje cartoontekenen op het digibord gevolgd.  Knap werk groep 6! Op naar de volgende beloning!

Blink 
Navraag in de klas leerde dat lang niet alle kinderen toegang hadden tot topomaster; inmiddels is iedereen weer voorzien van een wachtwoord (goed opbergen hoor!) en kan er geoefend worden. De komende periode mogen de kinderen thuis oefenen met Overijssel, Flevoland en Gelderland. Op woensdag 13 februari hebben de kinderen hier een toets over. Op eigen houtje verder werken mag niet. Heb je alle levels gespeeld? Probeer dan 3 sterren te halen voor de provincies die je al geoefend hebt!

Leesvirus
Groep 6 is in de ban van het leesvirus! Lies Molter van de bieb is geweest om uitleg te geven over dit leesbevorderingsproject.  Gesneden koek voor groep 6, want wij deden vorig jaar ook mee! Op de leesvirus site kunnen de kinderen vanaf volgende week hun mening geven over een van de tien boeken die wij moeten lezen om alle vragen die in de Quiz aan bod komen te kunnen beantwoorden. De klas hangt inmiddels vol met zelfgemaakte virussen en een aantal kinderen is al flink aan het lezen geslagen . In de bibliotheek van Beilen is een leesvirusboekenhoek ingericht. Hier kunnen kinderen de leesvirusboeken ook lenen! Op maandag 8 april is de feestelijke afsluiting van dit project met een heus leesvirusfeest in de bibliotheek van Beilen.

Talentenklas 
In de talentenklas wordt champignonsoep gekookt en worden mummieworstjes gebakken. En niet alleen de kinderen die gekookt hebben kunnen van de soep proeven; er is vaak meer dan genoeg om ook de rest van de groep te laten proeven; mmm!. In de klas wordt geknutseld aan de lampion. En dat is  hard werken! De kinderen konden dit jaar kiezen uit  5 lampionnen. Ze worden prachtig!

Buitenplaats Eelde
Wij zijn met de bus naar Eelde voor bezoek aan museum de Buitenplaats. In de klas hadden we dit bezoek al voorbereid; we kregen een brief van het museum en enveloppen met foto’s van delen van een beeld. We hebben bedacht hoe het beeld er in werkelijkheid uit zou zien, nagedacht over wat de kunstenaar zou willen vertellen over het beeld en we deden een les inspiratie opdoen” waarbij wij ons eigen beeld maakten. Na de vakantie sluiten wij de lessenserie af met het maken van een zelfportret.

Woonservice 
Op woensdag 9 oktober brachten wij een bezoek aan de woonservice in Schoonoord. Kinderen mochten klussen in een klushuis, leerden iets over de mogelijkheden die er zijn om, als je ouder wordt, langer in jouw eigen huis te blijven wonen (langer thuus). Kregen uitleg over energiebesparende maatregelen die je kunt treffen en namen een kijkje op de bouw van het zogenaamde “Brink wonen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Call Now Button