Het spel met de rood-groen kaart
We hebben de afgelopen twee weken regelmatig “het spel met de rood-groen kaart” gespeeld.  Met dit spel zijn tijdens het zelfstandig werken rode of groene punten te verdienen.   De groep was supergemotiveerd en dat resulteerde maandag in het behalen van een groepsbeloning. De klas koos voor een spelletje stoelendans!

Groep 5 heeft een paar leuke activiteiten gehad de laatste weken.
De vader van Guus kwam bij ons op bezoek in de klas, om iets te vertellen over zijn beroep in het ziekenhuis. Bennie is hartfunctielaborant en heeft ons een powerpointpresentatie laten zien en het een en ander verteld over dit beroep. De kinderen kregen een ECG-sticker, een mondkapje en handschoenen. Zo konden ze zelf ook nog even “doktertje” spelen. Het was erg leuk en leerzaam en dit paste goed in ons thema van Staal: het ziekenhuis.

28 september zijn we ook naar een voorstelling geweest. Dit was een voorstelling van “kunstontmoeting” Kits Primair. De voorstelling heette: de drie gouden haren. Het was erg leuk, maar ook wel een beetje spannend!

4 oktober zijn we naar ZOOBIZAR  geweest. We gingen met zeven auto’s richting Orvelte, om daar diverse, bizarre dieren te bewonderen. De kinderen mochten de baardagaam aaien en/of vasthouden, en zelfs de rode rattenslang kregen een aantal kinderen nog om hun nek. De meneer (die Jeroen heette) vertelde ook over het gordeldier, het stinkdier en de vogelspin. We mochten het laatste kwartier nog even rondkijken en we zagen nog andere dieren zoals: naaktratten, eekhoorntjes, zwijntjes, cavia’s, konijntjes, vleerhondjes etc.

Het was een geslaagde, leerzame middag!

____________________________________________________________________________________________

Vakantie herinneringen
De afgelopen twee weken hebben wij in groep 5 gepraat over de vakantieherinneringen die iedereen heeft meegenomen naar school. We maakten er een mooie tentoonstelling van. Loop deze week na schooltijd gerust een keer binnen om het resultaat te bewonderen!