nieuws mei 2019

Schoolreis groep drie en vier naar Duinenzathe in Appelscha

We gingen met de bus. In het park waren veel attracties: Vinders, Blauwe Vingers, trampolines, botsauto’s, springkussens, Roller Coaster, Lavatoren, vliegtuigjes, apenkooi, rakketten, spookhuis, matjesglijbaan, bootjes glijbaan, Rups en trapauto’s. We hebben lekkere patatjes gegeten. Het was een leuke dag. Groetjes, Elize, Juan, Jamie, Jazz-Lynn.

Wij hebben een hiphopdans geleerd!

voorjaar in groep 4

Oefenen voor musical groep 4 en 5
Vanaf maart oefenen de groepen 4 en 5 liedjes uit de musical De Ridder en de jonkvrouw. De musical wordt opgevoerd tijdens de openingsdag van de Lanijto op woensdag 5 juni. Het jeugdorkest van AMDG Beilen doet de muzikale begeleiding. Het doel is om een zo groot mogelijk kinderkoor met het orkest te laten optreden in de grote tent van de Lanijto. Wiljan Smit, dirigent van de jeugdorkesten van AMDG, komt drie keer zangles geven in de groepen. Verder gaat de eigen docent de liedjes aanleren met de kinderen. Alle basisscholen in Beilen werken mee. Deelname aan de musical op 5 juni is vrijwillig, maar dat wil je toch niet missen!?! En natuurlijk zijn alle belangstellenden welkom om te komen kijken luisteren. Nader bericht volgt nog.

—————————————————————————————————————————————————————————————

Dit pietenhuis is geknutseld door de kinderen van groep 4.

Voorstelling
Groep 4 heeft de  theatervoorstelling ‘Buiten de lijntjes’  bijgewoond.
Korte inhoud: Een straat, een doodgewone straat. Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar. Niets bijzonders zou je denken. In een van deze huizen woont een echtpaar meneer en mevrouw Lijntje. Nog steeds niets bijzonders zou je denken. Meneer Lijntje wil graag dat alles blijft zoals het is. Hij houdt zich vast aan de patronen die hij ontwikkeld heeft. Verandering maakt hem bang. Mevrouw Lijntje is na jaren huwelijk met meneer Lijntje gewend geraakt aan de dagelijkse rituelen. Zelf is ze nieuwsgierig naar wat er nog meer in de wereld te beleven is. Buurvrouw is eenzaam en op zoek naar iemand met wie ze een vriendschap kan opbouwen.
Wat gebeurt er wanneer je een keer niet binnen de lijntjes blijft?

Erg humoristisch gespeeld! We hebben een prachtige morgen gehad. In het dierenparkje hebben we daarna fruit gegeten en wat gedronken.

Groepsbeloning groep 4
Vandaag hadden wij, de kinderen van groep 4 een lekker kopje thee op school gedronken. Dit was omdat we onze beloning hadden verdiend. We zijn al weer druk aan het “sparen” voor de volgende beloning, dat wordt: spelletjes meenemen van huis en gezellig in de klas spelen

——————————————————————————————————————————————–