Kamishibai

Een mevrouw van de bibliotheek kwam voorlezen. Kamishibai is een Japanse vertelvorm.

Met behulp van een klein, opvouwbaar verteltheatertje wordt een verhaal verteld. Het verteltheater is vooral voor de onderbouw een uitstekende manier om de aandacht vast te houden. Als het vertelkastje open gaat begint de magie te werken en komt het gepresenteerde boek tot leven. Losse, uitvergrote platen uit een prentenboek kunnen een voor een uit het kastje getrokken worden. Wij kregen het verhaal : ‘Wij hebben er een geitje bij’ mogen beluisteren. We mogen het theaterkastje nog even in de klas houden met andere boeken. Nog even genieten dus!

Wij hebben een tennisles gehad onder leiding van de tennisleraar van de tennisvereniging”Smalhorst”. Het was een gezellige les.

Trotskast
In groep 3 hebben de kinderen iets over zichzelf verteld. En hebben spulletjes van zichzelf meegenomen naar school. Zo leuk! Nu gaan we het trotskastje vullen met het  lievelingsboek van ieder kind.

Groep 3 is begonnen met de nieuwe leesmethode “Lijn 3”.
Al het nieuwe materiaal moet uitgezocht worden. Ook de kinderen van groep 3 kunnen natuurlijk erg goed helpen. Op de foto  zijn ze bezig om de letters van de letterdoos op de goede plaats in de doos te leggen. Er zitten gelukkig magneetjes achter geplakt. Hier kunnen de kinderen van groep 3 mooie woordjes en zinnen mee maken. Het eerste thema is afgelopen. Dit thema ging over ‘de  nieuwe groep’. Thema 2 gaat over ‘ de boom’

De letters die we tot nu toe kennen zijn: r-d-k-n-s (medeklinkers)  i-e (korte klinkers)  a ( lange klinker) Hier kunnen de kinderen al kleine woordjes van maken.